Fit4you2
60+

Plan een gratis kennismaking in!

Persoonlijke aandacht

Van het helpen plannen van een afspraak tot hulp bij het sporten. Onze medewerkers staan voor u klaar waar nodig!

Persoonlijk sportschema

Fit4you2 onderscheidt zich door indien wenselijk, als service een kosteloos persoonlijk sportschema voor u op te stellen.

Groepslessen

Wij bieden ook groepslessen aan. Zo bieden wij u de mogelijkheid om zowel alleen te sporten als in een groep.

Groepslessen en fitness voor 60+

Speciaal voor zestig plussers hebben wij leuke en afwisselende lessen bij FIT4you2 in Heemskerk! Doel van de groepslessen is balans, coördinatie, behoud spiermassa en conditie. Na de les schenken we voor de groep een kopje koffie of thee en is er gelegenheid om even bij te praten.

In onze ruim opgezette fitnesszaal begeleiden wij onze klanten met een persoonlijk schema zodat men verantwoord en veilig kan trainen. Ook als er een medische indicatie is. Wij hebben korte lijntjes met de fysiopraktijk die in het Vitaliteitscentrum is gevestigd.

                                     

Informatie over de mogelijkheden voor senioren

Fitness 60+ en ouder

Eigenlijk is bewegen niet leeftijd gebonden. Waarom dan toch speciale fitness voor 60-plussers? Voor elke leeftijd bevordert gezond bewegen de fitheid. Maar jonge mensen bewegen op een andere wijze dan mensen op een wat oudere leeftijd. Vitaliteitscentrum Fit4you2 biedt speciale aandacht aan de 60+ groep die wil sporten. Er wordt rekening gehouden met ieders individuele mogelijkheden. In de lessen of tijdens de begeleiding bij het sporten wordt aandacht besteed aan het verbeteren van het uithoudingsvermogen, de coördinatie, de spierfunctie en de beweeglijkheid van de gewrichten.

Het sporten gaat op afspraak. Zo kunt u zelf uw dag en tijd boeken en weet u ook zeker dat het niet te druk is. Heeft u moeite met het online inboeken of wilt u op een vaste dag en tijd komen? Spreek hiervoor gerust één van onze medewerkers aan, zij kunnen helpen om te kijken wat het beste werkt voor u! De digitale wereld mag geen belemmering zijn om te gaan bewegen! Fit4you2 zorgt er tevens voor dat er een maximum aan het aantal bezoekers per keer is zodat u veilig en verantwoord kunt sporten.

Medisch fitness

Het lichaam werkt niet altijd zoals we graag willen. Het vitaliteitscentrum heeft een fysiopraktijk in huis die ondersteuning en advies kan bieden als het gaat om verantwoord bewegen. In goed overleg met de fitnessinstructeurs wordt een individueel (medisch) fitnessprogramma besproken. Dit zorgt ervoor dat klanten met een medische achtergrond verantwoord en onder begeleiding kunnen sporten. Mocht u een behandeltraject hebben gehad bij de fysiotherapeut en wilt u bij ons blijven sporten, dan zorgt de fysiotherapeut voor een warme overdracht zodat onze instructeurs u op correcte wijze kunnen begeleiden. Hiervoor hebben wij een speciaal Fysiosportabonnement.

Tacoyo 60+

Tacoyo staat voor Training, Ademhaling, Conditie, Ontspanning, Yoga en Omgaan met stress. Fit4you2 biedt deze groepsles aan. De les is geschikt voor iedereen die wil werken aan hun eigen mentale en fysieke balans. De les wordt ondersteund door diverse muziekgenres, van klassiek tot muziek uit de jaren ‘60/’70 en ’80.

Pilates 60+

Pilates is een oefenmethode voor het hele lichaam. Met de nadruk op correcte ademhaling en de juiste balans tussen kracht en lenigheid. Pilates gebruikt de buik, de onderrug en de bekkenbodemspieren als centrum van kracht. Dit zorgt er voor dat de rest van het lichaam vrij kan bewegen. Bij regelmatige beoefening helpt pilates bij het voorkomen van spierblessures.

Pilates maakt gebruik van zes elementen: concentratie, ademhaling, centreren, controle, precisie en vloeiende beweging. Dit zorgt voor een betere bewustwoording op mentaal en fysiek vlak. Het is een efficiënte manier van trainen en een uitstekende basis om het lichaam op oudere leeftijd soepel te houden.

Bodyshape 50+ en 60+

Deze les is een ‘full body’ workout waarbij aandacht wordt besteed aan houding, coördinatie, motoriek, uithoudingsvermogen en kracht op gezellige muziek. Het verschil in beide lessen is de intensiteit. De 50+ les is wat intensiever dan de 60+ les. Beide lessen zorgen ervoor dat u met een voldaan gevoel naar huis gaat.

Het is belangrijk om zoveel mogelijk in beweging te blijven, ongeacht mentale/fysieke gezondheid, of leeftijd. Voor mensen die wat strammer zijn of bijvoorbeeld een minder goede balans hebben, biedt deze cursus ADL / Stoelgym een mooie oplossing. In deze les wordt gewerkt aan het verbeteren van de balans en het uithoudingsvermogen. We zorgen dat je soepeler wordt en zolang mogelijk zelfstandig kunt zijn blijven waar mogelijk.